12 Nisan 2015 Pazar

Brugge'de çay keyfi - Javana


2014 yılında, Facebook ve Instagram aracılığıyla demlediğim çayları sizlerle paylaşmaya devam etsem de, kabul etmeliyim ki blogu biraz ihmal ettim. Bu nedenle Brugge gezimden notları, şehire en yakışan mevsim olan sonbahar ayında çektiğim fotoğraflarla birlikte ancak paylaşabiliyorum. Eminim ki, doğasıyla ve tarihiyle insanı kendine hayran bırakan bu güzel şehre ilkbahar da çok yakışır. 

2000 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine alınan kentin merkezinde, 12. yüzyıldan kalma yapılar buluyor. Kent merkezindeki Markt Meydanının hemen yanında birçok uluslararası markanın mağazalarının bulunduğu Steenstraat'da bulunan Javana mağazasında siyah, beyaz, yeşil çay gibi birçok çay çeşidinin farklı aromalarını bulmanız mümkün. Ben bu mağazadan "Black Earl Grey" ve "Lady Blue" isimli siyah çaylarını aldım ve ikisinden de çok memnun kaldım. 

Yolunuz bu harika, masalsı şehre düşerse; çeşitli çay, kahve ve porselen demlik vs. eşyalar satan, tarihi 1949'a dayanan bu güzel mağazaya da uğramanızı öneririm. 













1 yorum:

  1. Merhaba ben de bir çay sevdalısı olarak bloğunuzu takibe aldım sevgiler bana da beklerim

    YanıtlaSil